Sweetbridge

 SweetBridge is
 de website van
 bridgedocent
 Jan van Die.
 Wil je bridge leren of je spel verbeteren en woon je in (de buurt van) Zoetermeer? Neem dan even contact op!

Onze troeven

Wie is online

We hebben 11 gasten en geen leden online

Boeken

Follow Up Toernooi

Op zaterdag 26 maart organiseerde bridgevereniging Alert het 10e Follow Up Toernooi. Daaraan deden drie cursisten mee: Lucia, David en Leonard. De eerste twee speelden samen. Leonard vormde een team met Eric.
David speelde al een paar keer op de club, maar had nog nooit aan een toernooi meegedaan. Voor Lucia was het zelfs de eerste kennismaking met wedstrijdbridge. Hoe zou het hun vergaan? 'Jullie worden vast geen laatste', voorspelde bridgedocent Jan van Die hoopvol.
Het tweetal begon zenuwachtig. De eerste twee spellen gingen verloren en vier potjes in een half uur bleek ook even wennen. Maar vervolgens kwamen Lucia en Dave los. Ze speelden hun tegenstanders een paar keer down en maakten, als ze zelf moesten afspelen, regelmatig overslagen door zoveel mogelijk te snijden.
Om kwart over vier las Joyce Rijerkerk de uitslag voor, te beginnen met plaats zestien.
Elfde eindigden Leonard en Eric, die daarmee knap vijf teams onder zich hielden.
Toen Joyce plaats zes bekendmaakte, waren de namen van Lucia en David nog steeds niet gevallen...
Top vijf! Daarmee was hun toernooi al dik geslaagd. Maar het werd nog mooier: ook bij de plaatsen vijf, vier, drie en twee klonken andere namen.
Lucia en Dave konden hun oren niet geloven: kersvers van de cursus wonnen ze hun eerste toernooi met een fraaie score van maar liefst 63%. Daarbij versloegen ze tegenstanders die een sterkte van wel 750 meesterpunten konden hebben. Mede namens alle cursisten: van harte gefeliciteerd! We zijn trots op jullie!
 
Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag!